keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Reilu viikko rakentamista takana

Puolen vuoden talonrakennusrupeamasta reilu viikko takana. Tai siis sen seurailua pikemminkin. Siivoaminen kuuluu meille niinikään, vaan timpurit ovat sitä myöten siistiä väkeä, ettei juuri tehtävää ole vielä ollut. Talo on säänsuojassa, hiekan sulatus päällä, villat katolla. Etuoven kuistin timpurit naputtelivat tänään, ja suojasivat sen samoin tein. Tekivätkin kauniin kuistin. Kyllä, kiitin siitä! Muutenkin tulee mieleen, kuinka harvoin tulee kiitettyä hyvin tehdystä työstä. Kotosalla Aulis nikkaroi hyllyä, on pikkasen säilytystilan puutetta tällä hetkellä...

Meillä vappuaatto meni Ylläs-Skin allaslaskukisassa. Huikeita laskuja, useimmat läpi altaan edelleen ja jotkut taas enempi vähempi tahallaan molskahtivat lautoineen suksineen päistikkaa altaaseen. Taitavimmat tekivät pikku ylläreitä liian lähellä altaan reunaa oleville katsojille loiskauttamalla mahtavan aallon suoraan katsojien syliin. No jaa, taisi siellä olla pikkukatsojia, jotka oikein odottivat veden pärskettä päälleen. Naapurin poika teki myös vallan näyttävän laskuloiskeen ;)

Itse emme olekaan ehtineet mäkeen kertaakaan tänä keväänä. Muuton jälkeinen viikko meni kirjaimellisesti lumenpoistossa tontilta ja kaikesta muuttohärdelliväsymyksestä toipumiseen. Nyt voisi pikkuhiljaa tyhjennellä loppuja muuttolaatikoita... Parin viikon päästä meikäläisellä loma loppuu ja seuraavaa lomaa saakin sitten odotella heinäkuuhun asti. Hyvä näin! Ensi kaudella sitten suksitaan tämänkin talven edestä!

Viivi on kotiutunut ihan täysin. Saa ryntäilysätkyjä ja leikkii varjoilla. Naapurin hauvan kanssa ei ole suostunut kuitenkaan leikkimään.

Kyllä vaan on huikeaa, kun aurinko paistaa! Viime päivät on saatu katsella vedensekaista räntää ja lumisadetta jo alkaneen kevätkelin jälkeen. Norjan meteorologisen instituutin sääennustuksia hauskoine ilmaisuineen kannattaa käydä vilkaisemassa, löytyy eripuolille maailmaa, kun kirjoittaa hakukenttään kaupungin nimen. Meille tänne Äkäslompoloon luvataan 'pikku tuuli'.

Käykäähän mullekuitu -sivustolla merkkaamassa, jos haluatte valokuituasiaa edistää Äkäslompoloon. Kaikinpuolin mukavaa alkanutta toukokuuta itse kullekin!











Tästä vauhtia altaaseen...










Namua, mulle, NYT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti