maanantai 19. elokuuta 2013

Laulu Pienestä Kansasta

Tervetuloa viihtymään Ylläkselle!

Syyskuussa Äkäslompolon Ihmisen Ringissä esitetään musiikkinäytelmä
Laulu Pienestä Kansasta. Tässäpä vielä traileri.

Lisätietoja p. 0400 902 221 tai sähköpostilla pkl@yllas.fi

TARINA

Äkäslompolon Ihmisen Ringissä syksyllä 2010 ja 2011 esitetty paikallishistoriallinen musiikkinäytelmä 'Pieni Kansani Laulu' sai jatkoa. Syksyksi 2012 valmistui 'Laulu Pienestä Kansasta', joka jatkaa Viljan ja Tapion suvun tarinaa vuodesta 1876 aina Lapin sodan loppuun saakka.
Trilogian toisessa osassa saapuu tie ja sen mukana uudet ajat, aatteet ja ihmiset. Maailman mullistukset heittävät valojaan ja varjojaan myös ikiaikaisen tunturin juurelle, jonka asukkaat joutuvat niistä osallisiksi, halusivat tai eivät.
Tarina kertoo sitkeästä kansasta, ristiriidoista, kahtiajakautumisesta, ymmärtämisestä ja rakkaudesta. 1900-luvun alun traagiset myllerrykset koettelevat pienen kylän asukkaita välillä julmasti, mutta aina löytyy vastapainoksi ihmisten luontaista selviytymiskykyä ja elämän iloa. Varsinkin lapsilta, pieneltä kansalta.
Tarina pohjautuu Kalervo Uutun runoihin ja loitsuihin, joita yhdistävän tapahtumien ketjun on kirjoittanut näytelmäksi Esko Janhunen. 
Näytelmän musiikin säveltää Jari Vanha, ohjaa Hannu Friman, lavastaa Jukka Laukkanen ja laulu- ja kuoro-osuudet johtavat Tatu Kantomaa ja Esko Ala.

© Hannamari Löf-Pentinpuro

Tekijät


LISÄTIETOJA puh. 0400 902 221 mail: pkl@yllas.fi

Esityspaikka