sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Pientä lämmönnousua...

Kelien vaihtelua pitelee... vielä pari tuntia sitten ulkona -20 astetta, nyt alle -5. Ikkunat huurustuivat toviksi ulkopuolelta. Hetken ajattelin, että nyt silmissä harittaa. Lumipyry keikkuu kaikinpäin, pääasiassa vaakatasossa. Veikeän näköistä tuiskutusta.

Kaikenmoista jouluilua puuhattu muutenkin viikonlopun aikana. Jouluvaloja ikkunoihin, kynttilöitä ulkolyhtyihin, valoverho pirttiin. Joulujuliste oveen ja harjoituskinkku leivinuuniin. Harjoitus sikäli, etten aiemmin ole kinkkua leivinuunissa paistanut.
Jouluna sen olisi kuitenkin parasta onnistua kerralla. No hei, äiti tulossa jouluvisiitille...
Mukavat tuoksut pirtissä, sinappia kyytipojaksi ja nautiskelemaan.

Rusinapähkinäsekoitus unohtui tuossa päivänä eräänä pirtin pöydälle. Eikä unohdu toista kertaa. Tämän huushollin killi kävi silmät kiiluen vadille ja taas opin Viivin makuelämyksistä uuden asian.

Tänään käytiin kauden toista kertaa mutkamäessä Ylläsjärven puolella. Kylmää oli, voin kertoa. Pakkasta päivällä reilut -13 astetta, tuulta senkin edestä. Ns. windchill factor huolehti siitä, että naamavärkkiä sai suojata kunnolla. Mukavaa oli sekin, että hisseihin pääsi jonottamatta. Kohtahan tuo talvikausi rysähtää käyntiin kunnolla, kun Ylläksen molemmat puolet aukeavat. Äkäslompolon puolen mäkiä avataan ensi viikonloppuna. Aiempina mökkilomina laskettelu on kuulunut juurikin lomaan ja se samainen lomafiilis iski kun sai sukset jalkaan. Tuntui ihan hullunkuriselta, että nyt kotoa voi lähteä muutaman kilometrin päähän mäkeen 'noin vaan'.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti