perjantai 27. joulukuuta 2013

Liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä...

Jouluilut on vietetty rakkaiden läheisten kanssa. Kiitos tästä ajasta, täynnä iloisia elämyksiä lumen ja jään keskellä. Äkäslompolossa kelivaihtelut jatkuvat, tapaninpäivä vietettiin vesisateessa ja plussakelissä. Jouluaaton alkuyöstä kävelimme hämyisen kylän kynttilöin valaistuilla kaduilla ja vedimme huppua tiiviimmin kiinni lumimyräkän puhaltaessa poskiin pakkasasteiden valuessa niukasti pariin asteeseen. Kännykkä kesti skypeilyn Makedoniaan, mihin näytettiin lumienkelit ja kermaiset hanget. 

Sään lämpeneminen vei lumet puiden oksilta ja toi luisteluradat teille. Olipa joku tehnyt vekkulin videoklipin siitä, miten perheen nuorin luistelee tiellä. Sen sijaan 80km rajoitusalueella tuli itselle tänään töistä palatessa toisenmoinen tilanne vastaan, mistä vimmastuneena näpyttelin faceen tekstiä:

Hmm... Olis vähän itsesuojeluvaistossa toivomisen varaa, kun konttaa jäisellä tiellä aikuinen mies ja muu porukka katselee vieressä. Mie jo luulin jotain sattuneen. Ei ainakhan! Tämä nousi ylös ko mie tulin mäennyppylän takaa. Just. Ja eiko saman tien takasin tielle!!! Vähän aiemmin loka-auto vilkutti oikealle, hiljensi, joten lähdin ohittamaan. Niin eikö tämä käänny minun eteen vasemmalle. Muutako jarrut pohjaan ja onneksi tuo ittekkin hoksaai ja vetäs tiukan kaarteen takas kaistalleen. Voi huh... Nyt omaan pirttiin ja kahvimotti ynnä Patricia Cornwell hyppysiin lorvailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti