keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Kevättä vai talvea

Kyllä nyt tuli yllätyksenä hurja talvimyräkkä. Eilen illalla oli vielä aurinkoinen kevätkeli, ruoho vihertää ja kuinkas sitten kävikään. Ilmatieteen laitoksella oli varoituksia huonosta kelistä. Tottavieköön oli huono keli ennen aamukuutta. Onneksi viime yönä vaihdettiin kesäkumit takaisin nastoihin. Paksua lumisohjoa sai kyntää Äkäslompolosta Kittilään. Kerran olin vähällä käydä niinsanotusti kartanolla. Tuohon aikaan vuorokaudesta aura-autot oli vielä unosilla. Nopeus 60-70km/h.

'No oliko paha tilanne?'
'Ei mitenkään.'
'Ai ei? Kävit melkein ojassa?'
'Niin mut siis kun ei ollut tyyliin mitään vaikka paksurunkoista metikköä siinä tai mitään vastaantulijoita, niin olis voinu pahempikin olla. Se vain se sohjo imaisee välillä auton mukaan. Että vähän vaan kävin poikittain.'

Nyt vietellään kymppivuotishääpäivää, tai ehkä vasta viikonloppuna. Aamulla töihin lähtö klo 0530 rajoittaa vähän juhlintaa.

Kuulkaas ihmiset. Muistutan vaan, että onpa mukavaa, kun muistaa pitää itsestä huolta. Kuka milläkin tavoin. Itselle tuli sellainen ajatus, että nyt reilu kuusikymppisenä tuli mieleen, varsinkin oman työn kautta nähtyjen tilanteiden vuoksi se, että minkälaisena ja missä kunnossa haluaa olla vaikkapa, sanotaanko kymmenen vuoden kuluttua. No, haluan, että en ole ihan raato, noin alkajaisiksi. Ja siihenhän voi jollakin tavoin itsekin vaikuttaa. Liikunnalla, mieluisilla harrastuksilla.

Koskapa näin alkuinnostuksessa uudessa ruokavaliohuumassa voinnin koen helpottuneen monin tavoin (verenpaine laskenut, polvivaivan kipulääkkeet pois, yleinen vireys lisääntynyt), niin sellainenkin asia on käynyt mielessä, että kuinka usein kysytään vastaanotolla, että mitä syöt? Kuinka usein? Tuntuu niin oudolta, että ruokavaliolla on näinkin suuri vaikutus. Eikä siitä paasausta sen enempää. Verikokeet lähitulevaisuudessa saattaa palauttaa meikäläisen maan pinnalle raskaasti. Tänään nautin hyvästä olosta ja virkeydestä. Ja parista Mateus -roselasillisesta.




Hellu kävi kuvaamassa päivän selkeennyttyä Ylläksen maisemia.

Kuva Aulis Peltomaa

Kuva Aulis Peltomaa





Viihdekuoro Vasitella johtajanaan Marika Salminen
Tulkaapas Viihdekuoro Vasitellan ja Loihakat lausujat yhteiskonserttiin Kittilän lukion juhlasaliin lauantaina 18.5.2019 klo 16. Liput 15 euroa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti