sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kusti polkee ja posti kulkee?

Minä (postikonttorissa Rovaniemellä): - Lähettäisin tämän kirjeen.
Postitäti: - Joo katotaan, että mahtuu läpi tästä (mittaa paketin paksuutta, ja se mahtuu 3cm sabluunasta).
- Tää vielä pitää maksaa...
M: - Joo (kaivan korttia).
P: - Siis maksaa netissä.
M: - Voin kyllä maksaa tässäkin.
P: - Ei kun netissä. Siinä postin sivulla, se helposti -paketti, valitse pienin paketti xxs ja sit vaan meet ohjelmassa eteenpäin ja saat kuitin sähköpostiin ja tuut tänne kassalle takasin näyttämään sun sähköpostista mulle sitä helposti -koodia, jonka näet kuitista. Niin ja kirjoita se koodi tähän pakettiin myös.
M: - Mä vaan en löytänyt tuolta hyllystä niitä helposti -tarroja. Ehken osannut katsoa oikeasta paikasta.
P: - Ne onkin tosiaan poistettu käytöstä, ei niitä ole enää.
M: - Mut just sanoit, että pitää kirjoittaa helposti -koodi...
P: - Joo se kirjoitetaan pakettiin suoraan, ilman tarraa nykyisin. Ja sit mun pitää vielä tarkistaa sun sähköpostin kuitista, että sun kirjoittama numerosarja täsmää noihin vastaanottajatietoihin.
M: - (What the f... )
P: - Joo tää on tämmöstä nykysin. Niitä paketteja meni niin paljon virheellisesti, että jossain selvityspaikassa paketteja oli jumissa vaikka kuinka paljon ja sen takia systeemi on nykyisin tämä.
M: - Eli olenko nyt ymmärtänyt oikein, että pakettia ei enää voi helposti -koodilla vain jättää teille, vaikka maksut on hoidettu?
P: - Just näin.
Huoh. Sääliksi käy postin työntekijöitä. Minä niin kaipaan vanhan ajan pakettikortteja. Oma lukunsa oli tietenkin se, että ensin jonotin voidakseni maksaa ja sen jälkeen jonotin todistaakseni, että olen maksanut. Täytyy sanoa, että ei voi kuin ihmetellä, mihin veronmaksajien rahoja käytetään. 

Ps. Lähetettiin Helsinkiin toinen pikkupaketti viime viikolla, isoon yritykseen, jonka työntekijä hakee saapuneen postin toimipaikasta ja jakaa sen sitten henkilökunnalle. Eli siellä ei ole mitään pikkuista postiluukkua olemassakaan. Lähetystoimipaikassa kaikki sujui ilman ongelmia. Vaan mitä tapahtui lähetyksen saapuessa Ouluun. Siellä joku keksi, että on (vaikka kuinka vähän) liian paksu perhoseksi, eli 3cm paksuus ylittyy, niin se tuli meille kotiin takaisin isossa kuoressa ja mukana A4 -kirje selostuksineen siitä, miksi tämä pitää lähettää uudelleen. JA MINÄHÄN LÄHETÄN.