maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hitaasti mutta varmasti...

Kaikinpuolin mukavaa juhannuksen jälkeistä aikaa! Ihan äkkiseltään en olisi uskonut, että maalausurakka voi olla näin hidasta ja nimenomaan kelien vuoksi. Myönnetään, että varsin vähäluminen kesä on ollut tähän asti Ylläksen Äkäslompolossa. Vaan on lunta, rakeita ja vettäkin tullut siinä määrin, että vieläkin on urakka kesken. Lämpötilat ovat olleet sen verran nollan lähellä, että terassin ruukkukukat nostin sisälle ja vasta eilen uskalsin laittaa takaisin ulos. Suklaanruskeat seinät alkavat kuitenkin pikkuhiljaa muotoutua. 

On kuulemma vanhan kansan sanonta, että jos järven jäälle salama iskee, niin tulee huono kesä. No, täällä tosiaan oli Äkäslompolossa vielä jäät, kun oli reippaanpuoleinen ukonilma. Ainakin tähän saakka sanonta siis pitäisi paikkansa. Juhannusjuhliahan kelin takia ei tällä kylällä peruta, joten rannassa poltettiin kokko, sen sijaan rantaan suunnitellut tanssit siirrettiin Jounin Kaupan käytävälle. Mikäpä se siinä, kesäiltaa viettää. Meidän perhe tosin jäi kotiin leffan pariin, kun meikäläisellä oli aamutuuri juhannuspäivänä. 

Valoisia kesäöitä vietetään vielä jonkin aikaa. Aurinko on noussut täällä viimeksi 30.5. klo 01:47 ja laskee seuraavan kerran 14.7. klo 01:07.  Eli täällä paistelee keskiyölläkin, ellei satu satamaan lunta...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti